buat duit buysellads

Buat Duit Dengan BuySellAds – Pengalaman Peribadi Aku

In Blog by neu35 Comments

buat duit dengan buysellads

Buat duit dengan BuySellAds? Bagaimana hendak buat duit dengan BuySellAds? Tentu kebanyakan dari kita tahu apa itu BuySellAds. Ini merupakan antara syarikat pengiklanan popular yang menjadi pilihan blogger untuk buat duit dari blog. Aku berkesempatan menyertai BuySellAds setelah di terima sebagai publisher terbaru syarikat tersebut. Belum sampai sebulan lagi sebenarnya.

BuySellAds bagi aku antara salah satu laman pengiklanan yang paling senang untuk kebanyakan blogger buat duit dari internet – bukan myth lagi dah perkara ini. Register, approved, install code dan tunggu advertiser datang. Itu pun jika advertiser yang datang bekenan dengan blog kita.

Buat Duit Dengan BuySellAds

Berdasarkan pengalaman peribadi aku, salah satu ruang tapak BuySellAds aku telah terjual dalam masa kurang dari 24 jam setelah aku install code yang diberikan. Advertiser pertama datangnya dari DIYThesis Theme. Walaupun tapak pengiklanan yang aku tawarkan serendah $30 untuk pengiklanan selama sebulan, namun aku tetap berpuas hati dengan cara BuySellAds berfungsi – servis terbaik juga. Boleh juga merasa sedikit duit dari blog.

Sekiranya anda pernah apply BuySellAds dan di tolak anda boleh cuba untuk submit buat kali kedua. Sebelum itu, pastikan anda perbaiki dahulu blog anda, traffik, pageview, alexa rank, domain age, compete rank dan sebagainya perlu anda ambil kira. Pastikan anda menghasilkan deskripsi blog yang terbaik untuk blog anda semasa pendaftaran. Mana tahu rezeki bulan Ramadhan, blog anda di terima. Nak beli ruang iklan, boleh saja support aku dengan menyewa ruang BuySellAds di blog aku. Jom cuba Buat duit dengan BuySellAds.

Daftar Percuma Sebagai Pembaca

[Blog & Affiliate]
Daftar Sebagai Pembaca Di Bawah & Terima Notifikasi Terus Ke Inbox Anda
DAFTAR
Zeo Unic

Comments

    1. Author

      boleh rasanya sbb aku nampak amanz pakai buysellads jg. yg penting traffik, pageview dll. bahasa takder masalah.

      TQ sbb singgah 🙂

    1. Author

      ada beberapa syarat diambil kira – tp ada jg blog yg alexa rank dia lebih dari 1J diterima sbg publisher…munngkin dia dah ada previous approve blog

    1. Author

      xsalah mencuba juan – cuba submit tgk, xrugi apa-apa pun.
      amanz mmg layak sbb blog dia readerbase dah byk, PR4, alexa baik, fan byk – byk menda dia ambil kira.

  1. hehe sama mcm innity.kena mantapkan trafik ,kualiti etc..bagi saya benda ni boleh jadi benchmark untuk blogger.saya pun terkial2 lagi nak menulis.and yes,bro punya blog antara blog yg gaya penulisannya menarik minat saya untuk terus datang.
    izwannizam recently posted…Dugaan Benda BaruMy Profile

  2. sukanya tengok blog ni.. sangat bersih dan kemas…saujana mata memandang… btw saya tak explore lagi ttg buysellads ni will explore later…thanks for sharing…

  3. Belum lagi mengambil peluang ini mungkin boleh dipertimbangkan pada masa akan datang. Terima kasih kerana mencadangkannya

    1. Author

      buysellads dah established affan, jadi ramai advertiser kat situ – dah jadi marketplace, jika advertiser nak mengiklan sesuatu produk mereka boleh terus jer bowse publisher directory di sana. kat situ advertiser boleh pilih mana blog dengan mengunakan filters dan channel yg dah disediakan oleh buysellads. jadi semua ni memudahkan publisher mengiklan. lagi satu kita tak payah bersusah payah unt mencari advertiser.

      direct advertising baik kalau blog itu sememangnya dah established. kalau yang blog baru juga mencuba ttp kena usaha lebih sikit unt mencari advertiser.

      1. Tgk alexa die dah blh agak buysellads dah lama establish.
        Owh, kalau camtu menarik gak la. Cuma kalau blog bahasa Melayu kurang sikit peluang la nak dpt advertiser, kecuali mmg advertiser malaysia gak la hehe
        Affan recently posted…Giveaway Mudah Sempena RamadhanMy Profile

        1. Author

          rezeki kita tak tahu bro, boleh cuba tgk submit xrugi pon – blog ko established jg aku tgk
          first time aku submit masa tu blog aku domain age dia baru 3 bulan tapi alexa aku dah below 70K, aku cuba submit tp dia reject sbb xcukup syarat…aku submit kali ke 2 kali ni aku bg details yg lebih sedikit – aku letak brapa follower twitter aku ada, berapa fan blog aku, details blog aku tukar – terus dia approved

    1. Author

      saya ada pasang NN – earning xbyk ler sgt, tgk ckp bln cam mn, kalau tak jalan jg nak remove jap

  4. buysellads ni dah lama gila. Dulu aku ada join gak. Ada gak dapat beberapa advertiser..tapi sejak aku slow down dulu..jadi..aku pun tak aktif dah..blog yang kat buysellads pun dah tak update dan mati cam tu aje..

    sekarang ni..kena kasi blog establish balik. baru tackle balik program luar.

    1. Author

      kena bina balik bro unt international ads – ada lg satu program nama advertisespace, cam BSA jg – senang approve. cuba ko layan tgk

Leave a Comment

CommentLuv badge