Contest SEO Eridy, Pagerank Dah Update dan Penutup Kalendar 2013

Contest SEO Eridy merupakan cabaran SEO terbaru yang dianjurkan oleh blogger Eridy. Saya ingin menyentuh sedikit tentang contest ini dan bercerita sedikit tentang update PR terbaru yang berlaku – sudah tentu ia merupakan penutup kalendar blog 2013 anda.

PAGERANK UPDATE 2013 – ANDA BAGAIMANA

Untuk pengetahuan semalam Google telah pun mengemaskini pagerank bagi tahun 2013, walaupun dikhabarkan Google tidak akan update pagerank dalam jangkamasa terdekat.

Ia mungkin antara berita yang ditunggu-tunggu oleh anda sebelum ini, dan saya percaya ramai blogger berpuas hati dengan update kali ini.

Untuk pengetahuan, blog ini masih kekal dengan PR4. Bagaimana pula dengan anda?

Contest SEO Eridy

PR SUDAH UPDATE, JOM SERTAI CONTEST SEO ERIDY

Jadi apa lagi, kalau PR sudah update, jom sertai contest ini. Mungkin antara cabaran SEO penutup untuk tahun 2013 dan setelah berlakunya update pagerank yang terbaru oleh Google.

Bagi sesetengah blogger, tarikan utama cabaran SEO sebegini mungkin berkait rapat dengan hadiah, tawaran atau ganjaran yang ditawarkan.

Tidak kurang juga yang menyertai hanya untuk suka-suka, ingin belajar atau ingin aplikasikan teknik SEO yang diketahui.

Walau apa jua alasan anda, terdapat pelbagai aspek positif menyertai contest SEO sebegini.

Entri ini tidak ingn mengulas panjang mengenai hadiah atau syarat contest SEO Eridy, tetapi lebih berminat untuk menyentuh tentan kelebihan yang anda dapat apabila menyertai contest SEO ini.

Antara kelebihan menyertai Contest SEO Eridy ialah:

A) Sebagai peserta, anda akan mendapat pendedahan bagaimana sesuatu contest dianjurkan. Baik atau buruk si penganjur, anda boleh tentukan melalui contest yang beliau anjurkan.

B) Belajar serba sedikit tentang bagaimana hendak melakukan SEO. Ok, ini antara kelebihan menyertai contest SEO sebegini.

C) Contest yang berjalan boleh diibaratkan “kelas SEO” personal anda. Selalunya dalam contest sebegini anda akan belajar sesuatu yang baru yang mungkin tidak diketahui anda sebelum ini.

D) Belajar dari trial dan error. Ini antara platform terbaik.

Kalau korang dok anggap korang tu pakar SEO sangat, cubalah sertai contest SEO Eridy ni. Kalau pakar mesti menangkan.

E) Buang tabiat “keyboard warrior”, tunjukan kejantanan SEO anda.

Inilah masanya tunjuk sikit korang tu hebat ke tidak. Sertai contest SEO Eridy ni.

F) Menang berhabuan. Ini yang menarik. Kalau korang menang, maka korang akan menjadi jaguh SEO Eridy, bukan itu saja, dapat pula habuan.

PENUTUP KALENDAR BLOG 2013

Mungkin contest ini dan update PR yang berlaku akan menjadi sebahagian dari penutup kalendar blogging anda pada tahun ini.

Apa perkara terbaik yang anda belajar sepanjang tahun? Boleh kongsikan di ruang komen nanti.

# sertai “Contest SEO Eridy” yang dianjurkan oleh Blogger Eridy di sini.

Kredit Gambar: ShutterStock

Pastikan anda sertai Contest SEO Eridy sebagai peserta. Pemenang Contest SEO Eridy akan diumumkan pada hujung bulan ini. Pemenang Contest SEO Eridy akan diberikan kepada mana-mana blog yang berjaya mengungguli carian bagi keywords “Contest SEO Eridy” di Google.com. Masri sama-sama sertai contest seo ini.

Comments

  1. says


    Twitter:
    Memang aku setuju dengan pendapat tuan. kalau pakar SEO sudah tentu boleh menang. Aku join kontest untuk mengkaji kekuatan seo pada blog aku. Ternyata blog ini sudah tidak kuat berbanding dulu ditambah pula dengan penurunan PR.
    hatiputera recently posted..Contest SEO EridyMy Profile

  2. says

    betul tu bro. blog berautoriti tinggi lebih berpeluang untuk dapat ranking yang lebih baik dalam SERP.

    join contest ni pun lebih kepada try and error macam yang bro cakap. sebab algo google sentiasa berubah dan cara dia rankingkan website juga adalah rahsia google. hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Tinggalkan Komen Anda di sini.