Infografik: Statistik Media Sosial Tahun 2012

Social Media Statistik

Infografik Statistik Media Sosial Tahun 2012

Tahun 2012 merupakan tahun yang melonjak penggunaan Social Media atau Media Sosial di kalangan pengguna seluruh dunia. Infografik Statistik Media Sosial Tahun 2012 merupakan round-up lengkap yang dihasilkan untuk menunjukkan yang penggunaan Media Sosial di seluruh dunia telah bertambah dari tahun sebelumnya.

Dari statistik anda boleh lihat pengguna Facebook telah berkembang lebih 800 juta pengguna, menambah lebih 200 juta pengguna dari tahun sebelumnya. Begitu juga dengan Twitter dan LinkedIn yang masing-masing mempunyai lebih dari 100 juta dan 64 juta pengguna di Amerika Utara sahaja.

Jadi bagaimana anda mengambil kesempatan dari ledakan Media Sosial ini untuk perniagaan dan pemasaran anda. Untuk maklumat lanjut mengenai Statistik Media Sosial Tahun 2012 sila rujuk infografik di atas.

Sumber: DigitalBuzz

Tips Peperiksaan Akauntan W41, Contoh Soalan Peperiksaan W41 atau Panduan Peperiksaan W41 mungkin antara carian Google yang paling popular minggu ini. Dapatkan Tips Peperiksaan Akauntan W41 di sini.

Siapa Saya ➞ neu


Nama saya Neu, seorang blogger biasa, seorang bapa, pengemar minimalist. Ini laman saya berkongsi pendapat, idea, leteran, kritikan dan perkara remeh yang dirasakan amat penting. Pendapat saya tidak semestinya disukai oleh anda dan kebanyakannya tidak rasmi.


2 comments… add one

Don’t Be Shy » Leave a Comment!

CommentLuv badge

Tinggalkan Komen Anda di sini.