malaysia social bookmarking

Malaysia Social Bookmarking Services

In Blog, Servis by neu28 Comments

Malaysia Social Bookmarking Services

Malaysia Social Bookmarking Services merupakan servis yang ditawarkan oleh Multees dan setiap submission (proses penghantaran) akan dilakukan oleh saya. Sekiranya berminat untuk mengetahui tentang Malaysia Social Bookmarking Services, anda boleh habiskan entri ini.

Kepentingan Backlinks

Membina backlinks ke laman web atau blog merupakan salah satu dari proses penting Search Engine Optimization (SEO). Berasaskan dua alasan utama iaitu;

Pertama, backlinks yang baik akan membantu laman web atau blog anda di index dengan lebih pantas. Anda perlu menyedari kepentingan crawl dan index oleh enjin carian. Tinggalkan mengenai Pagerank disebabkan banyak faktor lain yang mempengaruhi pagerank blog.

Kedua, proses membina backlinks yang baik akan membantu laman web/blog dari segi ranking keywords atau kata kunci tertentu. Sekiranya proses backlink yang anda lakukan berkesan ianya akan membantu meletakkan ranking web/blog anda yang lebih tinggi dalam enjin carian berdasarkan keywords yang anda gunakan. Anda perlu menyedari kepentingan backlinks, anchor text dan keywords yang digunakan.

Berdasarkan keywords yang blog anda gunakan sekarang. Cuba anda lakukan sedikit carian. Adakah keywords tersebut berjaya mendapat ranking yang baik dalam enjin carian.

Banyak yang bercakap dan menulis tentang SEO, backlinks, link building dan sebagainya, banyak juga tips dan teknik SEO boleh didapati di Internet. Melalui carian mudah anda boleh membaca pelbagai panduan mengenai SEO dan sebagainya. Bercakap tentang SEO blog, tentu proses membina backlinks merupakan salah satu dari teknik SEO yang perlu anda praktikkan.

Social bookmarking services merupakan salah satu dari proses mendapatkan backlinks SEO yang anda perlukan untuk memaksimakan lagi potensi blog baru anda di enjin carian. Saya menawarkan servis sosial bookmarking ini melalui pakej Malaysia Social Bookmarking Services yang dilakukan secara personal oleh saya.

Mendapatkan Backlinks Melalui Social Bookmarking

Salah satu dari cara untuk mendapatkan backlinks blog adalah melalui laman Social Bookmarking seperti Digg, Linkedin, StumbleUpon atau Reddit. Ini antara laman sosial yang anda boleh gunakan untuk mendapatkan backlink secara percuma. Anda hanya perlu lakukan manual submission sahaja untuk mendapatkan backlink dari laman tersebut.

Di index atau tidak anda belum pasti, tetapi itu anda akan lakukan. Profile URL merupakan ruangan paling pantas yang anda akan isi dengan URL blog anda. Jelas dan kenyataan. Cuba memberi kelainan dengan Malaysia Social Bookmarking Services…

Bercakap mengenai social submission atau social bookmarking keberkesanannya sebagai alat mempopularkan kandungan secara viral adalah amat berkesan. Ianya merupakan teknik yang seringkali digunakan oleh laman web dan blog luar negara. Anda punya duit lebih adalah baik jika anda boleh mendapatkan servis berbayar dari StumbleUpon, amat berkesan untuk menarik trafik ke blog.

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Social Bookmarking

Social Bookmarking merupakan satu proses menghantar URL blog anda ke laman-laman sosial bookmark untuk membolehkan laman blog serta kandungan anda dicapai oleh pembaca dan enjin carian. Perlu di ingat laman sosial tidak terhad kepada apa yang saya sebutkan seperti Digg, Reddit, Delicious dan sebagainya.

Terdapat pelbagai lagi laman sosial yang anda boleh gunakan, kebanyakan dicipta untuk memberi “one way backlinks” ke blog anda.

Ada pula yang diciptakan khas untuk tujuan ini. Hanya dibezakan dengan cara kita mendapatkan backlinks dari laman tersebut. Melalui social bookmarking services yang ditawarkan, saya akan membantu anda menghantar URL blog anda ke beberapa laman sosial pilihan, tidak terhad ke laman sosial popular yang saya sebutkan.

social bookmarking services

 

Malaysia Social Bookmarking Services

Saya menawarkan Malaysia social bookmarking services ini untuk rakan-rakan blog atau sesiapa sahaja yang berminat. Apa yang saya tawarkan ialah servis untuk menghantar blog, website, kedai online atau artikel yang anda hasilkan di blog anda ke beberapa laman sosial pilihan.

Tujuannya adalah untuk memberi seberapa banyak backlinks yang boleh ke laman web/blog anda.

Apa yang saya maksudkan ialah saya akan submit URL blog anda ke 100 laman sosial bookmark yang berlainan, yang mana laman-laman ini terindex di enjin carian. Setiap submission akan menggunakan keywords dan deskripsi ringkas blog anda. Dengan cara ini, setiap laman sosial akan memberi backlinks ke blog anda. Berdasarkan keywords yang digunakan tidak mustahil laman web atau blog anda boleh dirankkan.

Perlu ingat – untuk rank sesuatu keywords pilihan, anda perlu berusaha, saya hanya akan membantu apa yang termampu melalui servis yang ditawarkan.

Malaysia Social Bookmarking Services – ditawarkan kepada semua yang berminat.

Bagaimana Caranya

Untuk melanggan servis social bookmark ini, apa yang saya perlukan adalah deskripsi ringkas blog anda, URL blog, 3 keywords atau kata kunci untuk digunakan sebagai anchor text.

Blog URL + Blog Description + 3 Keywords

Berdasarkan deskripsi dan keywords yang anda berikan, laman blog anda akan dihantar ke 100 laman sosial yang berlainan secara berperingkat.

Selepas proses selesai, anda akan diberikan link RSS dan saya juga secara manual akan melakukan proses Ping untuk semua link yang di hantar agar setiap link yang dihantar terindex.

Submit 100 Social Bookmark + RSS Report+ Manual Ping

Kelebihan Servis Ini

 • Merupakan one way link ke blog, website, kedai online atau artikel anda.
 • Setiap link adalah terindex.
 • Tiada reciprocal link yang diperlukan – link secara sehala sahaja, anda tidak perlu meletak backlink ke laman-laman tersebut.
 • Memudahkan kerja anda – menjimatkan masa dan tenaga anda.
 • Report untuk setiap link
 • RSS + Ping akan dilakukan untuk anda.
 • Murah

Ini apa yang saya tawarkan untuk setiap submission Malaysia social bookmarking services yang dilakukan.

Berapakah Harganya

Saya merasakan harga yang ditawarkan adalah agak berbaloi dengan servis yang diberikan. Berikut merupakan cas untuk anda melanggan servis social bookmarking ini.

 • RM15
 • 100 Social Bookmarking Servis
 • 1 URL + Deskripsi + 3 Keywords pilihan
 • RSS report + Ping
 • 7 hari diperlukan untuk menghantar setiap URL.

Saya hanya akan mengenakan cas servis serendah RM15 untuk melakukan proses ini.

100 Tidak Mencukupi, Cuba 300 Social Bookmarking

Ini merupakan tawaran saya, saya akan menghantar laman web, blog atau kedai online anda ke 300 laman social bookmark secara berperingkat. Harga servis yang dikenakan adalah RM30 sahaja. Berikut antara pakej yang ditawarkan;

 • RM30
 • 300 Social Bookmarking Servis
 • 1 URL Utama Blog Anda + Deskripsi + Keywords pilihan
 • 2 URL Pilihan – Artikel atau Kategori Blog anda
 • 15 Keywords pilihan
 • RSS report + Ping
 • 14 hari diperlukan untuk menghantar setiap URL
 • Malaysia Social Bookmarking Services – ini merupakan pakej yang baik untuk anda yang ditawarkan.

Berminat….

Sekiranya anda berminat atau mempunyai soalan untuk diajukan sila hubungi saya. Setiap pembayaran adalah melalui bank tempatan atau paypal. Jika anda pernah menggunakan servis yang serupa di fiverr, satu soalan saya ingin ajukan kepada anda.

Berapa peratuskah link yang dihasilkan di index oleh enjin carian? Adakah RSS dan report di beri? Pernah anda terfikir – link-link tersebut di Ping atau tidak. Saya cuba memaksimakan peratusan setiap link yang di hantar di index dengan menawarkan Malaysia Social Bookmarking Services ini.

Daftar Percuma Sebagai Pembaca

[Blog & Affiliate]
Daftar Sebagai Pembaca Di Bawah & Terima Notifikasi Terus Ke Inbox Anda
DAFTAR
Zeo Unic

Comments

 1. Jemput submit links dekat social bookmarking site saya http://jombuzz.com

  Baru di hidupkan kembali khas untuk blogger2 Malaysia setelah lama menyepi 🙂

  InsyaAllah kali ni open for good! More features akan ditambah soon.

 2. Pingback: Servis Social Bookmarking

  1. Author

   masih ada – senukeX, socialmonkee, wikinuke, digitraffic. tu antara tools dia bro. tp skg tak boleh main blast link sj sbb bahaya.

Leave a Comment

CommentLuv badge