Malaysia Social Bookmarking Services

By  |  28 Comments

Malaysia Social Bookmarking Services

Malaysia Social Bookmarking Services merupakan servis yang ditawarkan oleh Multees dan setiap submission (proses penghantaran) akan dilakukan oleh saya. Sekiranya berminat untuk mengetahui tentang Malaysia Social Bookmarking Services, anda boleh habiskan entri ini.

Kepentingan Backlinks

Membina backlinks ke laman web atau blog merupakan salah satu dari proses penting Search Engine Optimization (SEO). Berasaskan dua alasan utama iaitu;

Pertama, backlinks yang baik akan membantu laman web atau blog anda di index dengan lebih pantas. Anda perlu menyedari kepentingan crawl dan index oleh enjin carian. Tinggalkan mengenai Pagerank disebabkan banyak faktor lain yang mempengaruhi pagerank blog.

Kedua, proses membina backlinks yang baik akan membantu laman web/blog dari segi ranking keywords atau kata kunci tertentu. Sekiranya proses backlink yang anda lakukan berkesan ianya akan membantu meletakkan ranking web/blog anda yang lebih tinggi dalam enjin carian berdasarkan keywords yang anda gunakan. Anda perlu menyedari kepentingan backlinks, anchor text dan keywords yang digunakan.

Berdasarkan keywords yang blog anda gunakan sekarang. Cuba anda lakukan sedikit carian. Adakah keywords tersebut berjaya mendapat ranking yang baik dalam enjin carian.

Banyak yang bercakap dan menulis tentang SEO, backlinks, link building dan sebagainya, banyak juga tips dan teknik SEO boleh didapati di Internet. Melalui carian mudah anda boleh membaca pelbagai panduan mengenai SEO dan sebagainya. Bercakap tentang SEO blog, tentu proses membina backlinks merupakan salah satu dari teknik SEO yang perlu anda praktikkan.

Social bookmarking services merupakan salah satu dari proses mendapatkan backlinks SEO yang anda perlukan untuk memaksimakan lagi potensi blog baru anda di enjin carian. Saya menawarkan servis sosial bookmarking ini melalui pakej Malaysia Social Bookmarking Services yang dilakukan secara personal oleh saya.

Mendapatkan Backlinks Melalui Social Bookmarking

Salah satu dari cara untuk mendapatkan backlinks blog adalah melalui laman Social Bookmarking seperti Digg, Linkedin, StumbleUpon atau Reddit. Ini antara laman sosial yang anda boleh gunakan untuk mendapatkan backlink secara percuma. Anda hanya perlu lakukan manual submission sahaja untuk mendapatkan backlink dari laman tersebut.

Di index atau tidak anda belum pasti, tetapi itu anda akan lakukan. Profile URL merupakan ruangan paling pantas yang anda akan isi dengan URL blog anda. Jelas dan kenyataan. Cuba memberi kelainan dengan Malaysia Social Bookmarking Services…

Bercakap mengenai social submission atau social bookmarking keberkesanannya sebagai alat mempopularkan kandungan secara viral adalah amat berkesan. Ianya merupakan teknik yang seringkali digunakan oleh laman web dan blog luar negara. Anda punya duit lebih adalah baik jika anda boleh mendapatkan servis berbayar dari StumbleUpon, amat berkesan untuk menarik trafik ke blog.

Apakah Yang Dimaksudkan Dengan Social Bookmarking

Social Bookmarking merupakan satu proses menghantar URL blog anda ke laman-laman sosial bookmark untuk membolehkan laman blog serta kandungan anda dicapai oleh pembaca dan enjin carian. Perlu di ingat laman sosial tidak terhad kepada apa yang saya sebutkan seperti Digg, Reddit, Delicious dan sebagainya.

Terdapat pelbagai lagi laman sosial yang anda boleh gunakan, kebanyakan dicipta untuk memberi “one way backlinks” ke blog anda.

Ada pula yang diciptakan khas untuk tujuan ini. Hanya dibezakan dengan cara kita mendapatkan backlinks dari laman tersebut. Melalui social bookmarking services yang ditawarkan, saya akan membantu anda menghantar URL blog anda ke beberapa laman sosial pilihan, tidak terhad ke laman sosial popular yang saya sebutkan.

social bookmarking services

 

Malaysia Social Bookmarking Services

Saya menawarkan Malaysia social bookmarking services ini untuk rakan-rakan blog atau sesiapa sahaja yang berminat. Apa yang saya tawarkan ialah servis untuk menghantar blog, website, kedai online atau artikel yang anda hasilkan di blog anda ke beberapa laman sosial pilihan.

Tujuannya adalah untuk memberi seberapa banyak backlinks yang boleh ke laman web/blog anda.

Apa yang saya maksudkan ialah saya akan submit URL blog anda ke 100 laman sosial bookmark yang berlainan, yang mana laman-laman ini terindex di enjin carian. Setiap submission akan menggunakan keywords dan deskripsi ringkas blog anda. Dengan cara ini, setiap laman sosial akan memberi backlinks ke blog anda. Berdasarkan keywords yang digunakan tidak mustahil laman web atau blog anda boleh dirankkan.

Perlu ingat – untuk rank sesuatu keywords pilihan, anda perlu berusaha, saya hanya akan membantu apa yang termampu melalui servis yang ditawarkan.

Malaysia Social Bookmarking Services – ditawarkan kepada semua yang berminat.

Bagaimana Caranya

Untuk melanggan servis social bookmark ini, apa yang saya perlukan adalah deskripsi ringkas blog anda, URL blog, 3 keywords atau kata kunci untuk digunakan sebagai anchor text.

Blog URL + Blog Description + 3 Keywords

Berdasarkan deskripsi dan keywords yang anda berikan, laman blog anda akan dihantar ke 100 laman sosial yang berlainan secara berperingkat.

Selepas proses selesai, anda akan diberikan link RSS dan saya juga secara manual akan melakukan proses Ping untuk semua link yang di hantar agar setiap link yang dihantar terindex.

Submit 100 Social Bookmark + RSS Report+ Manual Ping

Kelebihan Servis Ini

  • Merupakan one way link ke blog, website, kedai online atau artikel anda.
  • Setiap link adalah terindex.
  • Tiada reciprocal link yang diperlukan – link secara sehala sahaja, anda tidak perlu meletak backlink ke laman-laman tersebut.
  • Memudahkan kerja anda – menjimatkan masa dan tenaga anda.
  • Report untuk setiap link
  • RSS + Ping akan dilakukan untuk anda.
  • Murah

Ini apa yang saya tawarkan untuk setiap submission Malaysia social bookmarking services yang dilakukan.

Berapakah Harganya

Saya merasakan harga yang ditawarkan adalah agak berbaloi dengan servis yang diberikan. Berikut merupakan cas untuk anda melanggan servis social bookmarking ini.

  • RM15
  • 100 Social Bookmarking Servis
  • 1 URL + Deskripsi + 3 Keywords pilihan
  • RSS report + Ping
  • 7 hari diperlukan untuk menghantar setiap URL.

Saya hanya akan mengenakan cas servis serendah RM15 untuk melakukan proses ini.

100 Tidak Mencukupi, Cuba 300 Social Bookmarking

Ini merupakan tawaran saya, saya akan menghantar laman web, blog atau kedai online anda ke 300 laman social bookmark secara berperingkat. Harga servis yang dikenakan adalah RM30 sahaja. Berikut antara pakej yang ditawarkan;

  • RM30
  • 300 Social Bookmarking Servis
  • 1 URL Utama Blog Anda + Deskripsi + Keywords pilihan
  • 2 URL Pilihan – Artikel atau Kategori Blog anda
  • 15 Keywords pilihan
  • RSS report + Ping
  • 14 hari diperlukan untuk menghantar setiap URL
  • Malaysia Social Bookmarking Services – ini merupakan pakej yang baik untuk anda yang ditawarkan.

Berminat….

Sekiranya anda berminat atau mempunyai soalan untuk diajukan sila hubungi saya. Setiap pembayaran adalah melalui bank tempatan atau paypal. Jika anda pernah menggunakan servis yang serupa di fiverr, satu soalan saya ingin ajukan kepada anda.

Berapa peratuskah link yang dihasilkan di index oleh enjin carian? Adakah RSS dan report di beri? Pernah anda terfikir – link-link tersebut di Ping atau tidak. Saya cuba memaksimakan peratusan setiap link yang di hantar di index dengan menawarkan Malaysia Social Bookmarking Services ini.

Nama saya Neu, seorang blogger biasa, seorang bapa, pengemar minimalist. Ini laman saya berkongsi pendapat, idea, leteran, kritikan dan perkara remeh yang dirasakan amat penting. Pendapat saya tidak semestinya disukai oleh anda dan kebanyakannya tidak rasmi.

28 Comments

  1. Mohd Isa

    November 28, 2011 at 7:59 pm


    Twitter:
    serius terbaiklah bro, penerangan dan promosi yang baik sekali. rugi sapa tak cuba ni. :)
    Mohd Isa recently posted..Teknik SEO Blog – Bagaimana Mengoptimakan Entri Blog AndaMy Profile

  2. shah blogger

    November 29, 2011 at 1:53 am

    100-300 wah banyak tu. Mmg memenatkan buat sorg2. dan berbaloi2 ya amat… Rege lak RM15-30… Sgt berbaloi. xdpt cakap apa dah :D . Nice nice nice
    shah blogger recently posted..Goodbye List Google ServiceMy Profile

    • neu

      November 29, 2011 at 2:34 am


      Twitter:
      manual submission with tools bro – xbuat kalau betul-betul “manual” :)

  3. Mejuez

    November 29, 2011 at 2:19 am

    printscreen sat macam mana fungsi benda ni.. takleh nak bayangkan lah macam mana.. ahaha
    Mejuez recently posted..Kontroversi Khairul Fahmi Dengan Shida Harmi. Apa Motif?My Profile

    • neu

      November 29, 2011 at 2:34 am


      Twitter:
      bole email kalau berminat

  4. Azuan

    November 29, 2011 at 4:54 pm


    Twitter:
    Mmg berbaloi dengan harga.. rugi siapa yg tak grab.. tak rugi kalau mencuba dgn harga rm15..
    Azuan recently posted..YanmieOnline – Boleh Bah Kalau KauMy Profile

  5. Faisal 2dayblogger

    December 1, 2011 at 12:09 pm

    Menarik ni bro..macam mane nak langgan servis ni???
    Faisal 2dayblogger recently posted..RM 18,228.53 – Total Earning Daripada Blog 2DayBlogger.ComMy Profile

    • neu

      December 1, 2011 at 12:21 pm


      Twitter:
      contact saya kat FB or guna contact form kat sini…untuk yg langgan 300 social submission saya akan beri ektra service iaitu meta submission services :)

      jika nak bukti sila contact saya
      neu recently posted..Malaysia Social Bookmarking ServicesMy Profile

  6. Pacifista

    December 2, 2011 at 3:02 am

    bro,aku nak cuba boleh.kalau boleh aku nak yang 300 tu :D
    Pacifista recently posted..Contest Gadget Impian: Like, +1, Tweet, Tolonglah…My Profile

    • neu

      December 2, 2011 at 5:39 pm


      Twitter:
      contact aku direct bro – aku buat yg terbaik untuk kawan-kawan

  7. levelsatu

    December 3, 2011 at 2:59 am

    masih tak berapa pandai bab-bab sosial bookmarking ni..
    levelsatu recently posted..3 Cara untuk memudahkan anda semak saman.My Profile

  8. reezluv

    December 5, 2011 at 3:01 pm

    errr..1K ke 10K takde?hehehe..edu site,gov takde? :P
    reezluv recently posted..Menulis Entri Sampah Adalah Hobi?My Profile

    • neu

      December 5, 2011 at 3:55 pm


      Twitter:
      1K – 10K bole dptkan servis cam ni kat fiverr – tp berapa dari 10K link tu terindex :)

    • neu

      December 5, 2011 at 4:06 pm


      Twitter:
      ada sorang malaysian tawar servis edu backlinks dkt fiverr or cuba google pichalee, servis dia buat unt edu backlinks
      neu recently posted..Plugin SEO WordPress TerbaikMy Profile

  9. feerlo

    December 7, 2011 at 11:46 am

    Jemput submit links dekat social bookmarking site saya http://jombuzz.com

    Baru di hidupkan kembali khas untuk blogger2 Malaysia setelah lama menyepi :)

    InsyaAllah kali ni open for good! More features akan ditambah soon.

  10. Bang Iwan

    December 7, 2011 at 9:13 pm

    Mampir pertama disini,… salam siarah
    Bang Iwan recently posted..X – The Last MomentMy Profile

  11. Pingback: Servis Social Bookmarking

  12. akubiomed

    February 15, 2012 at 12:02 pm

    Bro betul-betul serius didalam internet marketing ini.

  13. azriMy

    May 19, 2012 at 2:20 am


    Twitter:
    servis ni ada lagi tak ye?

  14. hatiputera

    August 28, 2012 at 11:12 pm


    Twitter:
    Wahh memang terbaik nie dan murah. masih buat lagi ke sampai sekarang.
    hatiputera recently posted..10 entri terbaik denaihatiMy Profile

    • neu

      August 29, 2012 at 12:03 am


      Twitter:
      masih ada – senukeX, socialmonkee, wikinuke, digitraffic. tu antara tools dia bro. tp skg tak boleh main blast link sj sbb bahaya.

  15. dickson

    March 2, 2013 at 10:50 pm

    Terima kasih atas informasi dan tawarannya. Dapat dipertimbangkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Tinggalkan Komen Anda di sini.