Saya Mr Mama

By  |  13 Comments

Sudah hampir 5 tahun menjadi Mr Mama. Urus, jaga, main, kawan dan kawal anak kecil di rumah dah menjadi kebiasaan. Tukar dryper, cuci “pu pu” dan buatkan susu kepada si kecik sudah menjadi kebiasaan. Apa yang bagus saya tidak mengeluarkan wang untuk anak di asuh, semua dilakukan sendiri.

Inilah kelebihan bekerja sendiri dan bekerja di rumah. Apa yang pasti ada baik, ada buruk, ada suka dan ada duka…

Namun saya tidak malu mengatakan ini kerjaya saya, blogger professional sepenuh masa.

Nama saya Neu, seorang blogger biasa, seorang bapa, pengemar minimalist. Ini laman saya berkongsi pendapat, idea, leteran, kritikan dan perkara remeh yang dirasakan amat penting. Pendapat saya tidak semestinya disukai oleh anda dan kebanyakannya tidak rasmi.

13 Comments

  1. AUC

    July 7, 2013 at 1:17 pm


    Twitter:
    AUC sebelah pagi full Mr Mama juga.. mandi anak, basuh kain baju, pinggan mangkuk, masak nasi, lauk pauk hehehe, biasa je semua tu..
    Wife petang 2.30 balik dia pulak, AUC gi kerja pulak.. tu rutin separa Mr mama :)
    AUC recently posted..Selamat Ulang Tahun ke 106 Kampung Ulu ChekaMy Profile

  2. Hafizul

    July 7, 2013 at 4:12 pm


    Twitter:
    Serius…saya memang stress giler dengan kerja sekarang ni..pernah juga terdetik di hati untuk jadi MR MAMA..tapi semua tu perlukan masa..perlukan sumber kewangan yang stabil dulu..sebab tu saya nak sangat tengok blog saya berjaya jana pendapatan..Salah satu sebab nak kerja dalam suasana kerja yang selesa mengikut citarasa sendiri..Memang stress kerja sekarang ni..emmm
    Hafizul recently posted..Kelebihan Mykad Smart ShopperMy Profile

  3. Rina

    July 9, 2013 at 2:48 pm

    Dengan selalu ada di rumah kita bisa melihat setiap perkembangan dan pertumbuhan anak..
    Sangat menyenangkan ya, kedepannya makin sukses :)
    Rina recently posted..Basic HTML : Tutorial Create Rowspan & Colspan Table AttributesMy Profile

  4. abe kie

    July 10, 2013 at 9:29 am


    Twitter:
    salam…bw here. i pun mr mama juga…
    abe kie recently posted..AMALAN BAIK SEPANJANG RAMADANMy Profile

  5. WRizuan

    July 10, 2013 at 11:09 am


    Twitter:
    Bukan semua mampu mcm bro…bagi aku mmg best kerjer sendiri hehehe..:) tapi hati mahu cekal la kan..:)
    WRizuan recently posted..Waktu Berbuka Puasa dan Imsak 2013 Seluruh MalaysiaMy Profile

  6. Hanif

    July 10, 2013 at 1:59 pm

    Janji semua rezeki yg diprolehi adalah halal.
    Hanif recently posted..Bersahur Seorang DiriMy Profile

  7. Zulhilmi Zainudin

    July 10, 2013 at 10:44 pm

    Saya baru tahu bro buat fulltime. :)
    Zulhilmi Zainudin recently posted..Apa Itu Google PageRank?My Profile

  8. Mama I.A

    July 11, 2013 at 7:06 am


    Twitter:
    seoarang ayah pun boleh jaga anak dengan baik….best bila dapat tengok anak membesar depan mara sendiri…
    Mama I.A recently posted..Kebaikan GLA Complex Yang Anda Patut TahuMy Profile

  9. Azuan

    July 13, 2013 at 12:17 am


    Twitter:
    Mr Mama berjaya. Masyuk sokmo…
    Azuan recently posted..Melayu BolehMy Profile

  10. Khairul Zamri

    July 14, 2013 at 2:28 pm


    Twitter:
    seronok tengok blogger professional dan sepenuh masa dapat jalani hidup siap ada anak dah, buktinya blog itu juga satu kerjaya
    Khairul Zamri recently posted..Melayu BolehMy Profile

  11. hafizmd

    August 27, 2013 at 8:00 pm


    Twitter:
    terbaiklah bro

    ambe tak malu utk cerita kat member2 bukan blogger yg ada mr mama macam bro neu ni…terbaiklah bro!
    hafizmd recently posted..Khasiat Minyak Habbatus Sauda!My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Tinggalkan Komen Anda di sini.